Vins Nicolas Maillet

Om het assortiment compleet te maken zochten we dit jaar nog naar een mooie chardonnay voor redelijke prijs uit de Bourgogne. In de Mâconnais (het zuidelijke gedeelte van de Bourgogne) vonden we meer dan we zochten.

Wijnmaker Nicolas Maillet is de vierde generatie wijnmakers op dit domein. Werden de wijnen tot 1928 al gemaakt in de kelders van het domein, vanaf dat jaar werd de wijn naar de coöperatie gebracht.

Nicolas wilde een goede opleiding voor hij het domein van zijn vader overnam, en alzo geschiedde: hij behaalde diploma's als landbouwkundig ingenieur en oenoloog in Frankrijk en deed vervolgens internationaal praktijkervaring op door op wijngaarden in o.a. de VS, Argentinië, Spanje.

Na overname van de 3,5 hectare van zijn vader voegde hij er zelf nog eens 3,5 hectare aan toe, zodat het domein nu 7 hectare telt. Groter wil hij niet worden, om al het werk goed te kunnen managen.

Maillet werkt biologisch. Alle pluk gebeurt handmatig. De witte wijnen rijpen gedurende ongeveer 9 maanden op de eigen gisten.

We kozen voor twee Chardonnays en een Pinot Noir. In het filmpje vertelt Nicolas over de witte wijnen. De drie biologische wijnen zijn te bestellen via de webshop.