• Ada Aalbrecht

2017: Geniet, en...geniet goed!2017 is een week oud, en ik weet niet hoe het jullie is vergaan, maar aan onze tafel is de afgelopen weken niet alleen goed gegeten en gedronken. Er is ook weer flink herbezonnen.

Herbezonnen op onze persoonlijke dromen en doelen, en op het doel van het leven in het algemeen. Met als uiteindelijke vraag: waar "gaan en staan" we nou echt voor?

Om die vraag volledig en scherp te beantwoorden hebben we waarschijnlijk nog een flinke serie jaarwisselingen nodig, maar duidelijk is, dat van het leven genieten en gul delen in de welvaart hoog blijven scoren op ons beider lijstjes.

Gelukkig zitten we wat het genieten en de welvaart betreft goed in Nederland, als we alle recente berichtgeving en de Oudejaarsconference van Claudia de Breij mogen geloven.

We mogen (meestal) zijn wie we willen zijn, en het ontbreekt ons (meestal) niet aan wat we nodig hebben. En om voor mezelf de spreken: ik ben en voel me ronduit steen- en steenrijk in heel veel opzichten. Een warm (T)huis, lieve leuke vrienden en zinvol, mooi werk en een goede gezondheid. What else would a woman want?


Zou het misschien zelfs een onsje minder mogen worden? Overal grijpt obesitas om zich heen en hoe wrang: juist ook in derdewereldlanden! en een nieuw fenomeen orthorexia neemt veel (vooral) vrouwen in zijn greep. Een van mijn naasten heeft direct na de jaarwisseling een vastenperiode ingelast en In de persoonlijke en digitale kring kwam de '30-dagen-Challenge" -30 of zelfs 40 dagen zonder alcohol- herhaaldelijk langs. Bewonderenswaardige initiatieven, die ik van harte toejuich.

Tot slot is ons natuurlijk ook de met wetenschappelijke argumenten onderbouwde stelling niet ontgaan, dat alcoholhoudende dranken uitgebannen zouden moeten worden vanwege hun schadelijke effecten op de gezondheid.


Gewetensvraag: Is het nog wel verantwoord je bezig te houden met de in- en verkoop van wijn?

Eerlijk is eerlijk: als onomstotelijk vast zou staan, dat iedere vorm van wijnconsumptie louter schadelijk zou zijn zouden we per direct ander werk zoeken voor Mevrouw Bouquet.

Zo is het niet, en het is wat ons betreft zeer de vraag of het ooit zover komt. We ervaren te vaak hoeveel plezier wijn kan brengen, door goede wijn te drinken en te delen, er het perfecte gerecht bij te koken, erover te praten (ook met de makers!) en erover te leren.

Dat we anderzijds moeten matigen lijkt me overduidelijk: we worden te dik, we lijden onnodig aan lichamelijke aandoeningen ten gevolge van overmatige en ongezonde consumptie en we buiten onze wereld teveel uit. Door de mensen die in de voedselindustrie werken onvoldoende te belonen, door dieren massaal, te snel en met allerlei kunstmatige hulpstoffen en -middelen op te kweken, en door gebruik van chemische middelen en ongezonde technieken bij de productie van voedingsmiddelen.

Voor wijn in het bijzonder geldt, dat er nog steeds veel teveel wordt geproduceerd met onnodige en ongezonde kunstmatige stoffen en methodieken. Slecht voor de wijnmaker, de wijndrinker, de bodem, de natuurlijke omgeving, de wijnrank en de wijn.

Daar staat tegenover, dat goed (en dus ook: zo natuurlijk mogelijk) gemaakte wijn voor ongelofelijk veel genieten en plezier kan zorgen. Genieten, dat nog eens wordt versterkt als het samengaat met goed gezelschap en lekkere bijpassende gerechten.

Mme Bouquet blijft voor 200% (minimaal) in functie, met dezelfde missie: steeds meer mensen laten genieten van goede, natuurlijk gemaakte wijn in combinatie met mooi en smaakvol eten. In gezonde mate, natuurlijk!


Onze wens voor iedereen:

Geniet, en ...geniet goed in 2017!


0 keer bekeken

Mme Bouquet wijnselecties 

Cyclaamstraat 43

2565 PD DEN HAAG

mmebouquet@ziggo.nl

KvK 62755749

BTW 854944941B01

Tel  (00 31 0)6 - 52466639

Privacybeleid en cookies

 

  • google-plus-square
  • twitter-bird2-square
  • facebook-square