Maart 2016: Château K Sec 2014 met

Sliptong met saus van zeevruchten

Maart, hoera! Langzaam maar zeker lengen de dagen, en zelfs in de stad zijn 's morgens vogels te horen, net zo blij als wij met de naderende lente.

 

Blij zijn we ook met de eerste nieuw binnengekomen vondsten van de Millesime Bio 2016, zoals deze wijn van de maand.

 

 

Château K Sec 2014

Deze biologische witte wijn is gemaakt door Katharina Mowinckel, in Bergerac. De van oorsprong Noorse kwam ooit voor haar land uit bij de Olympische Spelen (dressuur) en legt zich nu met de zelfde discipline toe op het maken van fantastische wijnen.

Al tijdens de Millesime waren we onder de indruk van deze witte wijn, die heel veel smaken in zich heeft: we herkennen fruitsoorten als papaya en rode appel, staligheid maar ook een hint van vanille. Dat komt ongetwijfeld doordat Katharina een deel van de druiven in roestvrijstaal laat rijpen en een deel in houten vaten. Er gaan trouwens vier druiven in deze wijn: 30 % Sauvignon Blanc,30 % Sauvignon Gris , 30 % Semillon, 10 % Muscadelle. Die laatste geeft een fijn zoetje mee.

Kortom: een heerlijke opmaat naar de lente!

 

 

Het recept

Onder deze link vind je een recept uit Mme Bouquet's keuken, dat in smakenpalet (rijk en toch verfijnd) en qua ingrediënten perfect bij de wijn en bij het seizoen past.

 

 

Maart-aanbieding

Gewoonlijk kost deze wijn € 11,95 (en bij 6 flessen of binnen het abonnement € 11,50).

In maart bestel je hem -met het recept in fraaie vormgeving, in een tasje verpakt- voor € 9,95.

WIl je de fles met recept in een kistje verpakt hebben, dan betaal je € 14,95