Januari 2016: La Bastide met een wintergroententaart

Het begin van een nieuw jaar: dat roept om vrolijk rood en een gerecht dat past bij goede voornemens!

 

We kozen de biologische La Bastide 2014 van Chateau Coupe-Roses en kookten er een vegetarisch gerecht bij dat wat betreft de hoeveelheid calorieën helpt om iets te doen aan het overschot aan pondjes sinds de feestdagen.

 

La Bastide 2014

De wijn is gemaakt in de Haut Minervois (Languedoc) op 200 - 350 meter hoogte, op een stenige bodem met kalkrijke klei. De wijngaard is gericht op zuid/zuid-westen, dus de wijnstokken (10-50 jaar oud) krijgen lekker veel zon. De wijnen rijpen in roestvrijstalen tanks.

Dit alles levert een vrolijke, sappige, fruitige, rijke wijn op, een goede start voor een vrolijk nieuw jaar! Je drinkt hem met smaakvolle gerechten zoals stoofschotels met rundvlees of lamsvlees, kazen en groentegerechten met veel smaak. 

 

Het recept

Onder deze link vind je het recept van een overheerlijke taart, opgebouwd uit laagjes wintergroenten en bedekt met in rode wijn roergebakken paddenstoelen. Winters en gezond smullen verzekerd!

 

Januari-aanbieding

De prijs voor de wijn is gewoonlijk € 9,50 (bij 6 flessen of binnen het Mon Bouquet abonnement: € 8,95)

Bestel je de wijn in januari 2016, dan leveren we die in een tasje met het fraai recept in fraaie vormgeving voor € 8,95 (verpakt in een wijnkistje: € 13,95)