Domaine du Grès Vaillant

Tijdens de Millesime Bio 2020 maakten we kennis met Aigline de Causans en Laurent Maffeis, de jonge wijnmakers van een bijzonder bedrijf:

Domaine du Grès Vaillant.

Pas sinds een paar jaar staan zijn aan het roer van het 7 ha. tellende domein aan de voet van de Pyreneeën.

 

Unieke omstandigheden, vakkundig gebruikt
Het domein, ooit gesticht door Benedictijner monniken, ligt op ongeveer 300 meter hoogte temidden van bossen, prairies en stroompjes. De klimatologische omstandigheden zijn uniek: 
De koelte uit de bergen zorgt er voor koude nachten, de mediterrane zon verwarmt de dagen.
Aigline en Laurent weten deze omstandigheden geweldig uit te nutten: de wijnen zijn loepzuiver, fris en aromatisch en geven erg mooi uitdrukking aan het karakter van de druiven en het terroir.


De wijnmakers worden bij hun werk geholpen door hun drie trekpaarden, wat een extra dimensie geeft aan het werk en ook nog eens prachtige beelden oplevert (en fraaie etiketten!)

Goud

Tijdens hun debuut op de Millesime dit jaar wisten ze direct goud binnen te slepen voor hun Sauvignon "Les Gravettes" 2018, en terecht. De wijn is fris, zuiver en rond, belooft al veel in de neus en vult de mond met mooi fruit. De smaak blijft heerlijk hangen.

 

We proeven ook de rose "La Petite Cabane" uit 2018, een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot. En de Pinot Noir "Le Pin" uit dat jaar. En tot slot een voorproefje van de -nog niet gebottelde- Merlot 2019. Alles van eenzelfde heerlijke kwaliteit!

 

Voorrecht

We prijzen ons gelukkig de wijnen van deze bijzondere wijnmakers in Nederland te mogen introduceren. 

En nadat we in de zomer van 2020 tijdens een bezoek aan het domein de volledige serie konden proeven en ze die ook nog hebben uitgebreid met een mooi frisse Blanquette de Limoux hebben we het assortiment uitgebreid.

Je kunt de witte, de rose en de Pinoit Noir nu al bestellen, tijdens de online wijn-spijsproeverij op 27 maart introduceren zij zelf (live vanat het domein) de vertrouwde èm een aantal nieuwe in ons assortiment.