De Provence

De term "als God in Frankrijk" is ongetwijfeld in dit gebied ontstaan.

Onze liefde voor de Franse wijnen is dat in elk geval!

 

Met de warmte van de overvloedig schijnende zon en de bijzondere ligging en grondsoorten zijn veel omstandigheden aanwezig om fantastische wijnen te maken.

 

Voeg hier de uitbundige lavendelvelden, de ruimschoots aanwezige middeleeuwse stadjes, kleurrijke markten en -last but not least- smaakvolle keuken aan toe en het is duidelijk waarom mensen hier graag zijn.

 

De Luberon is onderdeel van een van de zes departementen van de Provence: de Vaucluse. De wijnen van de Luberon worden gedeeltelijk tot de Zuid-Rhone gerekend, zoals de appellation Cotes du Ventoux. Hier worden van oorsprong vooral rode wijnen gemaakt. Onder druk van de commercie, wil het bestuur van de A.O.P. echter dat de wijnmakers in toenemende mate rosé maken. Provence en rosé is immers een goedverkopende combinatie.

 

Het dorpje Bonnieux is idyllisch gelegen op een heuvel in het mooie Provencaalse landschap. Het "Bonnieux-gevoel" wordt fantastisch verbeeld in de "Happy-clip" met veel beelden van het prachtige dorp en de omgeving.

Een van de nabijgelegen wijndomeinen vormde het decor voor de film " A Good Year" naar het boek van Peter Mayle over het nabijgelegen plaatsje Menerbes.

 

 

 

 

 

 

press to zoom

press to zoom
IMG_6097.JPG
IMG_6097.JPG

press to zoom

press to zoom
1/8