top of page

Château Rochecolombe

Een mooie ontdekking van de Millesime Bio 2016: 

twee hartverwarmende rode wijnen van de eveneens hartverwarmende wijnmakers van dit Château, waar een groot palet aan biologische wijnen wordt gemaakt. 

 

Het domein ligt aan de rand van de Ardèche, even ten zuiden van Montelimar, een prachtige plek voor de ontwikkeling van heerlijke Rhônewijnen.

 

Historische wortels

Het wijnbedrijf is geworteld in de kennis en ervaring van vier generaties wijnbouw. In 1925 nam de Belgische muzikant en kunstenaar Robert Herberigs het kasteel Rochecolombe als tweede woning aan. Het was op dat moment een abrikozenboomgaard met enkele percelen wijndruiven. Direct na WO II neemt zijn oudste zoon Gilbert met zijn vrouw het domein over en maakt er een Côtes du Rhône bedrijf van. Eerst gaat de wijn nog naar de coöperatie, maar na 15 jaar neemt Herberigs de productie volledig in eigen hand.

Tegenwoordig zwaait Gilbert's kleinzoon, de gepassioneerde wijnmaker Robert Terrasse er de scepter. Zijn vrouw Florence en hun beide kinderen werken mee.

Het domein werkt met overtuiging biologisch en oriënteert zich op de biodynamie.

De wijnen van dit huis bekoren diverse professionele panels, zowel in Frankrijk als in Nederland (Perswijn). En de rode behoren intussen tot onze meest verkochte.

We voeren twee witte en twee rode wijnen van het domein, allemaal van dezelfde mooie kwaliteit.

 

 

bottom of page