Château Les Eydins

In 2008 bezoeken we Château Les Eydins voor het eerst: een op het eerste oog onopvallend bedrijf omringd door de lavendelgeur van het schitterende middeleeuwse stadje Bonnieux

in de Luberon (Provence). 
We zijn dan al onder de indruk van de biologische wijnen die Serge Seignon hier maakt.

 

Als we in 2013 op zoek gaan naar nieuw aanbod voor Mme Bouquet, lijdt het dan ook geen twijfel dat zijn bedrijf op de route moet liggen.

We krijgen een bijzonder interessante rondleiding door de cave, waar de eigenzinnige Seignon ons deelgenoot maakt van de geschiedenis van zijn bedrijf en van zijn werkwijze.

Hij is de vierde generatie druiventelers, maar de eerste onafhankelijke wijnproducent, en gaat daarbij te werk als een schilder. Hij "kleurt' zijn wijnen door te spelen met de samenstelling en de vinificatie. Nu eens betonnen cuves, dan weer roestvrijstaal, experimenten met uit Zwitserland geleende geleidetechnieken, et cetera. En alles met de uitgangspunten: een beperkte opbrengst per hectare, een handmatige oogst en geen chemische bestrijdingsmiddelen. 

 

Serge Seignon produceert twee heerlijke witte wijnen, een rijke en subtiele rosé en een serie van zes rode wijnen. Twee dessertwijnen maken onderdeel uit van zijn oeuvre. Mme Bouquet brengt de wijnen van Château Les Eydins exclusief voor Nederland op de markt.