Château Faiteau

Château Faiteau  is gevestigd in de Minervois.​ Het is al vier generaties lang een familiebedrijf.

Overgrootvader, opa en vader Arnaud brachten de druiven naar de coöperatie voor de

productie van wijnen.

Jean Michel Arnaud is de eerste onafhankelijke wijnbouwer en heeft dus het volledige proces van druiventeelt tot en met verkoop en export van de wijnen in eigen hand.

 

Hij produceert een witte wijn, een rosé en verschillende rode wijnen, zowel AOP Minervois als Vin de Pays, en haalt daar vrijwel jaarlijks de Guide Hachette (Franse wijngids) mee. 

Jean Michel Arnaud was onze allereerste leverancier en heeft ons bijzonder aardig op weg geholpen als importeur. 

Intussen is de groep leveranciers gegroeid. Ze werken op een andere na (Domaine de Barroubio) allen biologisch of biodynamisch en voeren ook een zodanig certificaat. 

 

Jean Michel liet ons weten zo natuurlijk mogelijk te werken, maar wars te zijn van het kantoorwerk, dat bij de certificering behoort. We kregen zelfs keuringsrapporten van een van zijn wijnen toegestuurd om ons te laten zien hoe "schoon" hij werkt. 

 

We hebben om verschillende redenen geen afscheid van hem kunnen en willen nemen. Het feit, dat hij zo aardig is èn dat hij heerlijke, toegankelijke wijnen maakt zijn er daar twee van. En we vertrouwen hem op zijn inzet om zo natuurlijk mogelijk te werken. 

 

Binnenkort dus weer "Faiteau-wijn" op onze kaart.

 

Lees meer op: http://www.chateau-faiteau.leminervois.com

In ons assortiment:

Floriane 2012

(rosé)Prijs : € 8,95 incl. BTW (0,75l)